Blog

Mobil Vinç İnsan Taşıma Sepeti Fiyat Ve Modelleri

Önce İş Güvenliği

Şantiye ortamlarında düzene, hıza önem verildiği gibi iş güvenliğe de önem verilmelidir. İş güvenliği gereğince şantiye ortamlarında tüm çalışanlara gerekli eğitimler verilmeli ve acil durumlara karşı durum planı yapılmalıdır. Çalışanların çalışma esnasında kişisel ve toplu olarak adlandırılan koruma kemerlerinin takılı olması gerekmektedir. İş güvenliğinin dikkate alınmadığı durumlarda yaşanılması istenmeyen kazalarla karşılaşılabilir. Bu kazaların çoğu çalışan işçilerin kendini koruma altına almaması veya şantiye sahibinin tedarik ettiği malzemelerin ve aletlerin insan hayatını korumaya yönelik tasarlanmamış olmasından kaynaklanmaktadır.

İnsan Taşıma Sepeti Nedir?

İnsan taşıma sepeti, şantiyelerde ulaşılması zor ve tehlikeli olan yerlere güvenlikli bir alan yaratılarak personelin taşınmasını sağlamaktadır. İnsan taşıma sepetlerinin üretiminde kullanılan malzemeler ve yapılan tasarım sayesinde personel güvenliği sağlanırken, uygun maliyetli, yüksek standartlı, güvenli çözüm sunan insan taşıma sepetleri bulunacağı şantiye ortamına uygun ölçülerde de özel üretim olarak sunulabilmektedir.

Teknolojinin ve endüstrinin gelişmesiyle birlikte yapılar giderek değişmeye başladı. İnsanlardan gelen talep arttıkça gerek inşaat sektörü gerekse şantiye ortamlarında uzun yapılar sıklıkla tercih edilmeye başlandı ve bununla beraber mobil vinçlere olan ilgi giderek yoğunlaşırken mobil vinçi tamamlayan ve personellerin güvenliğini sağlamada en iyisi olan insan taşıma sepetleri de sektörün vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

İnsan Taşıma Sepetleri Nerelerde Kullanılır?

İnsan taşıma sepetleri; inşaat, şantiye alanları ve kule vincinin olduğu her ortamda kullanılabilir. Özellikle yüksek katlı yapıların inşaatında personelin güvenle üst katlara çıkmasını sağlamak için sıklıkla tercih edilen insan taşıma sepetlerinin üretiminde kullanılan malzemeler kullanılacağı yerlere uygun, ağır çalışma koşullarına yönelik üretilmektedir. Buna ek olarak personelin ve işin istediği şekilde dizayn edilen taşıma sepetleri belirli kiloda insan yükü taşıyabilmektedir. Bu sebeple inan taşıma sepeti kullanan personelin, şantiye şefinin, yetkili elemanın azami kilo ölçütüne dikkat etmesi gerektiği uyarısı verilmelidir.

İnsan Taşıma Sepetlerinin Modelleri

İnsan taşıma sepetlerinin kullanım alanına göre modelleri değişiklik gösterebilmektedir.

  1. Forklift İnsan Taşıma Sepeti

Forklift, ağır olan yüklerin taşınmasını kolaylaştırmak üzere üretilmiştir. Forklift insan taşıma sepeti ise yük ve personelin forklifte bağlanarak ulaşılması zor yerlere ulaşmayı sağlamaktadır. Genelde güvenlik için kafesli yapıda olan forklift insan taşıma sepeti kafes kapağının açılmasıyla yükün veya personelin tahliyesinin kolayca yapılmasını sağlamaktadır.

  1. İnsan Taşıma Sepeti

İnsan taşıma sepetleri ulaşılması zor, yüksek katlı yapılara personelin ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Üretiminde genelde 1-2 personelin sığabileceği ölçülerde yana açılır kapı ve kaymaz zemin gibi çeşitli özelliklere uygun malzemeler kullanılmaktadır.

İnsan Taşıma Sepetlerinin Fiyatları

Sektörde hem satın alınan hem de günlük ya da belirlenen süre boyunca kiralanan insan taşıma sepetlerinin fiyatları değişkenlik göstermektedir. İnsan taşıma sepetleri kullanılacağı yere göre özel tasarlanabilmektedir. İhtiyaca yönelik çeşitli özelliklerin eklendiği sepetlerin yapımında kullanılan malzemelerin kaliteleri de fiyatın belirlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Şantiye Donanımları sitesinde yer alan talep formuna belirtiğiniz özelliklerde ve ölçülerde insan taşıma sepeti talebiniz belirtebilirsiniz.

Şantiye Donanım Çözümleri

Şantiye Donanım Çözümleri güvencesi ve Bayrakçı Metal kalitesiyle üretilen insan taşıma sepetleri ve diğer tüm ekipmanları hızlı, güvenli ve kaliteli şekilde hızlıca satın alabilirsiniz. Müşteri odaklılık, sürekli iyileştirme, sürdürülebilirlik, yenilik, takım ruhu gibi birçok değerin çatısı altından uzman ekibimizle hizmetinizdeyiz.

Detaylı bilgi ve sipariş için bizimle iletişime geçin.

webadmin

Recent Posts

Şantiye Alanlarında Güvenliğinizi Sağlayacak Ürünler

ortamlarıdır. Bu ortamlarda güvenlik, projelerin başarıyla tamamlanmasının anahtarıdır. Etkili bir şantiye güvenliği stratejisi, hem yasal…

3 ay ago

İnşaatlarda Hangi Tür Moloz Atma Bacası / Moloz Kule Tercih Edilmelidir?

İnşaat sektörü, sürekli değişen ve gelişen bir alandır. Bu alanda kullanılan ekipmanlar, projenin verimliliği ve…

6 ay ago

Malzeme/Yük Çıkarma Platformları: İnşaatlarda Güvenli ve Etkili Çözüm

İnşaat sektörü, dinamik bir yapıya sahip olan ve sürekli değişen şartlara ayak uydurması gereken bir…

7 ay ago

Şantiye Ürünleri: Şantiye Alanlarında İşinizi Kolaylaştıracak Ürünler

İnşaat projeleri, genellikle karmaşık ve zorlu süreçlerdir. Ancak, doğru ekipman ve araçlarla, bu süreçler daha…

9 ay ago

Yük Traversi: İnşaat Alanlarının Olmazsa Olmazı

Yük traversi, özellikle inşaat alanlarında kullanılan, ağır yüklerin taşınması ve konumlandırılmasında hayati önem taşıyan bir…

10 ay ago

Lastik Güvenlik Kafesi Nedir ve Niçin Kullanılır?

Lastik güvenlik kafesi, lastik şişmesi sırasında meydana gelen patlamaların neden olduğu olası riskleri en aza…

11 ay ago