Beton Kovaları, şantiye alanlarında betonların iş güvenliğine uygun şekilde dökülmesi için kullanılan araçlardır. Özellikle kolon ve kiriş aralarına harç akışını, harcın belli merkezlere dökülmesinde önemli bir aktarma aracıdır.
Beton kovaları, büyük miktarlardaki betonu doğrudan dökmek için en büyük zaman kazandırıcılardan biridir. İnşaatlarda ve şantiye alanlarında beton dökümü yapılırken beton mikserinin veya pompasının ulaşamadığı yerlerde, beton kovası kule vince bağlı olarak kullanılır ve betonun istenilen alana ulaştırılması sağlanır.
Beton Kovası Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Beton kovası standart bir şantiye malzemesi gibi gözükse de piyasada bu konuda çok farklı fiyat, malzeme ve özelliklere sahip beton kovaları bulabilirsiniz. Bu durumda işinize en fazla yarayacak ürünü seçmek için kendinize sormanız gereken 3 soru var. Bu sayede en doğru beton kovasını alabilirsiniz.
1. Gerçekten ne kadar büyük bir kovaya ihtiyacınız var ve özelleştirilebilir mi?
Daha büyük olanın her zaman daha iyi olduğu bir yanılgıdır. Daha küçük bir kova, daha dar alanlarda işinizi rahatlatabilir. Bununla beraber beton kovasını önerilen kapasitenin üzerinde kullanmak, aşınmayı hızlandırır, parça ömrünü kısaltır ve planlanmamış arızalara yol açabilir. Onarım maliyeti ve arıza süresi, büyük olasılıkla daha büyük olmanın kısa vadeli kazanımlarını ortadan kaldıracaktır.
Verimliliği en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, bunun yerine şu iki adımı izleyin:
- İhtiyacınız olan kapasiteyi ve diğer özellikleri belirleyin.
- İdeal geçiş eşleşmesini sağlayan kova boyutunu seçin.
Beton kovasını üretici bir firmadan aldığınızda farklı kapasite ihtiyaçlarına uygun olarak 500 litre ve 2000 litre çeşitleri bulunan standart üretim beton kovaları yanında üretici firmalar tarafından talebe göre farklı ebatlarda üretim de yapılabilmektedir.
Ayrıca betonun istenen yere ulaşmasını daha kontrollü olmasını sağlamak üzere;
- İstenildiği taktirde beton kovası hortumu (200 mm çapında ve standart olarak 2m boyunda),
- betonun yana doğru akmasını sağlayan kova aparatı ve
- beton kovası kullanımında hortuma yön verilmesini sağlayan personel taşıma platformu (balkonu) opsiyonel olarak beton kovasına eklenebilmektedir.
Satın alım yapacağınız firmanın sizin için bu seçenekleri sunabiliyor olmasını isteyin.
2) Kullanılan Malzeme Kaliteli mi ?
Beton kovaları genellikle çelik malzemeden üretilmiş olduğu söylense de sizlerin de bildiği gibi çeliğin kalitesi de önemlidir. %100 kaynaklı çelik malzeme olmasına dikkat edin. Ayrıca bağlantı elemanları daha kalitesiz malzemelerden üretilmiş olabiliyor ve bu ciddi sorunlara yol açabilir.
Beton kovası kullanılırken, bağlantı yerlerinin uygun tonajda ve bu bağlantıların düzgün olmasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca halat ya da zincirlerin deforme olmamasına ve tonajlarına uygun şekilde kullanılması gerekir.
3) Güvenlik, sağlamlık ve uzun ömürlülük testlerinden onaylı mı?
Satın alacağınız beton kovalarının Güvenlik, sağlamlık ve uzun ömürlülük testlerinden onaylı olması iş sağlığı ve güvenliği açısından çok önemlidir. Bazen maliyetlerden tasarruf etmek için önemsenmeyen bu konu insan hayatını riske edebilecek bir öneme sahiptir. Bu nedenle beton kovası alırken üretici firmadan almaya çalışın ve CE sertifikalı, Güvenlik, sağlamlık ve uzun ömürlülük testlerinden onaylı ürünleri tercih edin!
Beton Kovası İhtiyaçlarınız için Şantiye Donanımlarını Tercih Edin!
Şantiye donanımları olarak ürettiğimiz beton kovalarının özellikleri:
500 litre ve 2000 litre çeşitleri bulunan standart üretim beton kovalarımızın yanında talebe göre farklı ebatlarda üretim de yapılabilmektedir.
- Stoktan “RAL5013” lacivert boyalı standart üründe hızlı teslimat
- İstenen “RAL” kodunda endüstriyel boyama ya da galvaniz kaplama üretim seçeneği
- %100 kaynaklı çelik malzeme
- Beş farklı model seçeneği
- Güvenlik, sağlamlık ve uzun ömürlülük testlerinden onaylı
- Kolay açılır, kapanır kapak sistemi
- CE sertifikalı ’dir
Ayrıca beton kovalarının kullanımı ve betonun istenen yere ulaşmasını daha kontrollü olmasını sağlamak üzere istenildiği taktirde beton kovası hortumu (200 mm çapında ve standart olarak 2m boyunda), betonun yana doğru akmasını sağlayan kova aparatı ve beton kovası kullanımında hortuma yön verilmesini sağlayan personel taşıma platformu (balkonu) opsiyonel olarak beton kovasına eklenebilmektedir.